digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

S-SZ

Spirálkötés/spirálozás

Kiadvány kötését kiváltó egyszerű és gyors eljárás, mely kis, kézi berendezéssel is elvégezhető. Lehet egyszeres vagy dupla, különféle anyagú (műanyag vagy fém), különféle színű és átmérőjű (a kiadvány vastagságához illeszkedően). Termékismertető, prospektus, árjegyzék, stb. készülhet ilyen technikával.

 

Stancolás

Egyedileg készített késformával a nyomatot a kívánt formára vághatják, illetve kívánt részek belőle kivághatók.
Adott formát követő kivágó kés a nyomdagépbe helyezve a papírból kivágja a szükséges, vagy fölösleges részt. Felhasználási terület: wobbler,
mappa, hűtőmágnes, kupon.


Szálirány

A nyomdai munkák során figyelembe kell venni a szál- vagy rostirányt, a papír tulajdonságát ugyanis ez is befolyásolja. Lehet hossz és keresztszálirány.

 

Színminta-katalógus

A nyomdai festékek, könyvvásznak ill. papírok színmintáit tartalmazza. Ezek segítségével könyebb eligazodni és kiválasztani a megfelelő alapanyagot és színeket a kívánt nyomdai termékhez (lsd. névjegykártya, szórólap, plakát, prospektus, mappa, dosszié, jegyzettömb, céges levélpapír, hűtőmágnes, papírtáska, plasztik kártya, önátírós nyomtatvány, meghívó, kaparós sorsjegy, kupon, stb.)


Színrebontott film

A nyomóforma készítéséhez a 4 nyomdai alapszínre bontott filmek szükségesek. Ezek felhasználásával készíthetők el a nyomólemezek és kerül nyomásra ofszet technológiával a névjegykártya, szórólap, plakát, mappa, céges levélpapír, stb.

 

Szitanyomás

Szitaforma felhasználásával végzett nyomtatás, a festék fedőrétegként kerül fel a szitahordozóra. Gyakori felhasználási területe: reklámajándékok feliratozása, névjegykártya nyomás kisebb példányszámban direkt színekkel, kaparós sorsjegy kaparós rétegének felvitele, vastagabb alapanyagok és felületek (karton, plexi, fém, fa) cégtábla, reklámtábla készítés céljából, plasztik kártya felületének nyomása, stb.

 

Szórólap

A szórólap bármely vállalkozás számára megfizethető és hatékony reklámeszköz, legyen szó kis- vagy nagyobb példányszámról. Kisebb mennyiségi igény esetén digitális nyomdai techológiával készül. Ofszet nyomdagép segítségével pedig a több ezres, tízezres, vagy akár százezres szórólap igényeket is ki lehet szolgálni.

Szórólap bármilyen méretben (általánosan elfogadott és alkalmazott az A5 és A6 méret) és szabadon választható grammsúlyú papírra egy- vagy kétoldalas nyomással is igénytől függően elkészíthető.

 

Szublimáció

A technológia lényege a speciális tintasugaras szublimációs tinta kémiai tulajdonságában rejlik. A szublimációs tinta összetételénél fogva egy bizonyos hőfok felett (kb. 150°C felett) szublimálódik (szublimáció: kémiai folyamat, szilárd halmazállapotból gáz halmazállapotba alakul) és e folyamat közben a megnyomott reklámajándék felületébe transzferálódik.
A szublimációs hőtranszfer elengedhetetlen feltétele a megfelelő alapanyag, amely textilek esetén műszál (általában poliészter), szilárd tárgyak esetében (fém, üveg, kerámia…stb) speciális szublimációs lakk bevonattal rendelkező felületet jelent. Egyéb digitális transzfernyomtatás technikákkal szemben (vasalható fólia lézernyomtatóval vagy tintasugaras nyomtatóval nyomtatva, vizes transzfer…stb.) itt a végső nyomtatott felület teljesen homogén, élénk színű, a tinta kitapinthatatlan és eltávolíthatatlan.

 

Szürkelemez

Kemény, merev anyagú papírlemez, amely a könyv, kiadvány merevítését, erősítését szolgálja. A keménytáblás könyveknél papír, vászon vagy bőrborítású. Vastagsága 1,5-3,5 mm közötti.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés