digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

R

Ragasztókötés

Többoldalas, nagyobb terjedelmű kiadványoknál (pl. katalógus, könyv) alkalmazott kötési eljárás.
Az egymásra hordott íveket együttesen behelyezik egy ragasztókötő gépbe, ahol a könyvtest a szorítópofák közé kerülve egy biztos tartást nyer, ezután az egész egy marókés fölé kerül, ahol a könyv gerince egy meglehetősen durva felületet kap. Az így nyert durva felület meglehetősen sok ragasztóanyagot képes felvenni. A gép megkeni a termék gerincét ragasztóval, majd a borítóba akasztja.

 

Raszter

Fotótechnikai (hagyományos) feldolgozásnál a képfelbontás egysége a raszter, vagyis az egy négyzetcentiméterre jutó pontok száma.

 

Reklámponyva

A reklámponyva szűkebb értelemben a molino, amely egy igen hosszú élettartamú kültéri kommunikációs eszköz. Szinte minden síkfelületen kifeszül anélkül, hogy külön állványt vagy zászlórudat igényelne. Rugalmas PVC ponyva anyagból nyomtatott kifeszíthető reklám anyag. A molino termékhez szegés és ringlizés is rendelhető.
Egyéb felhasználási területek: tűzfal reklám, óriás reklám, út fölé kifeszített molino, belógatott reklám, járműponyva, kamionponyva...stb.A molinon (általában) nagy felülete miatt, sok információ megjeleníthető ( adott céggel, vagy rendezvénnyel kapcsolatos logó, szlogen, dátum, képek akár fotó minőségben is).

Gyakran alkalmazzák rendezvényeken  (megnyitókon, kiállításokon, állásbörzéken), jellemzően az épület portál vagy homlokzatrészén kifüggesztve.

 

Reklámtábla

A reklámtábla nagyon hasznos alapelem lehet egy vállalkozás számára, ami számos helyen kihelyezhető. Sokszor cégtáblaként is funkcionál. A reklámtábla - hasonlóan a jegyzettömbhöz, céges papírhoz, borítékhoz, mappához, vagy a névjegykártyához - alapvető céges információkat (csak cégnév, vagy cégnév, cím, telefonszám, weboldalcím, stb.) tartalmaz, esetleg szezonális akciók esetén az akció részleteit.
Kivitelezés szempontjából az egyszerűbb pl. habosított PVC-re kasírozott
öntapadó matricás megoldástól kezdve a világító totemoszlopig sokféle variáció elképzelhető.


RGB színek

Additív, vagyis összeadó színképzés alapszínei. A vörös (Red), zöld (Green) és kék (Blue) egyenlő arányú keveréssel fehér színt adnak. A számítógépes képernyők így állítják elő a kevert színeket, de nyomdai feldolgozásra a nyomdakész, kompozit CMYK színbontásban (PDF anyagként) leadott névjegykártya, szórólap, mappa, prospektus, plakát, stb. grafika terve a leghasználhatóbb.

 

Riccelés

Matrica, öntapadó fólia olyan bemetszése, amely a címke hordozóját nem éri el. Ricceléssel érhető el, hogy a címkék a hordozó papírról egyenként leszedhetők legyenek.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés