digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

N-NY

Négyszínnyomás (CMYK)

A színes képeket a négy alapszín segítségével lehet felbontani, illetve kinyomni. Az alapszínek: cián (cyan, C), bíbor (magenta, M), sárga (yellow, Y), fekete (black, B). Anyagleadásnál mindenképp figyelni kell erre, és a szórólap, névjegykártya vagy plakát biztos a kívánt színekben kerül legyártásra.

 

Névjegykártya

A névjegykártya egy cég alapvető megjelenési formája, sokszor egy ügyfél először névjegyen (vagy akár céges mappán, prospektuson, céges levélpapíron, vagy borítékon) keresztül találkozik egy adott vállalkozással, üzlettel ezért nem mindegy milyen a megvalósult termék. Szabvány mérete 90x50 mm. Álló, vagy fekvő formátumban egyaránt megvalósítható, ez grafikától és a névjegykártyára kerülő adatok mennyiségétől is függ. Természetesen a szabvány mérettől eltérő névjegykártyák gyártása is megoldható, külföldön gyakran alkalmazzák a 85x55 mm méretű névjegykártyát. Anyaga jellemzően a 300-350 gr műnyomó papír, de sokan szeretik a kreatív karton alapanyagú névjegykártyákat, amik sok esetben elegánsabb külsőt eredményeznek, viszont drágábbak. A névjegykártyák egy vagy kétoldalasan is nyomhatók, és az igényesebb hatás kedvéért matt- vagy fényes fólia réteggel is elláthatók.

Darabszámtól függően digitális- vagy ofszet nyomdai techológiával, esetleg szitázással kerülnek kivitelezésre, direkt vagy 4 szín coloros kivitelben.

 

Nyomdai alapszínek

A 4 nyomdai alapszín: cián (cyan, C), bíbor (magenta, M), sárga (yellow, Y), fekete (black, B); rövidítve: CMYK.

Digitális- és ofszet nyomdai techológia esetén is ezekből a színekből kerül nyomásra a névjegykártya, prospektus, szórólap, céges papír, plakát, stb. Egyes esetekben a termékeket direkt színekkel (Pantone színskála szerint) nyomják a megrendelő kifejezett kérésére. Így valóban egyedi papírtáska, jegyzettömb, céges boríték, mappa, stb. készíthető.

 

Nyomóforma

A nyomóforma a nyomó- és nem nyomó elemek olyan meghatározott rendszere, amely a szöveg- és képi információkat magába foglalja. A nyomóformáról a nyomtatás folyamata során a nyomathordozó adott felületeire festékréteget juttatva kialakul a nyomat.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés