digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

L

Lakkozás

A nyomási műveletek befejezése, festékrétegek teljes száradása után a papírt teljes egészében, vagy részben, fényes sima lakkréteggel vonhatjuk be, ami jelentősen növeli a nyomat esztétikai értékét, tartósságát. Célszerű magas vagy ofszetnyomásnál papíroldalanként kétszer lakkozni, jobb fedettség, a jobb minőség kedvéért. Szitalakkozásnál annak nagyobb fedettsége miatt elegendő az egyszeri lakkozás. Mappa, prospektus vagy kaparós sorsjegy gyártása során gyakran alkalmazott eljárás.

 

Layout

Angol kifejezés; szedési vázlat a layout segítségével közlik a szedővel a leendő nyomóforma kívánt beosztását (vázlat, makett, beosztási terv). A layout fontos elem a kézirat-előkészítésben.

 

Lehúzódás

Nyomaton a festék elkenődése. Szórólap, plakát, névjegykártya, mappa, céges papír vagy bármely más nyomdai termék gyártásánál fokozott figyelmet igényel, hogy elkenődés ne következzen be, leginkább akkor, amikor a termék frissen került nyomásra és a festéknek száradnia szükséges a papíron.

 

Leporellóhajtás

Olyan párhuzamos hajtások, amelyek párosával kerülnek egy lap azonos oldalára.

 

Levélpapír

A céges levélpapír a névjegykártya mellett a cég alap kommunikációs és marketing eszköze, amely költséghatékony megoldás a cég népszerűsítésére. A levélpapírra általában a cég logója, fontosabb adatai kerülnek, szokásos mérete A/4, általában 80-90 gr-os ofszet papírra nyomják.

 

Levilágítás

Nyomdai feldolgozásra (lemezmásolásra) alkalmas filmek készítése. A grafika tervezés folyamata után ahhoz, hogy a késztermék (pl. névjegykártya, plakát, szórólap, céges boríték, jegyzettömb, önátírós nyomtatvány) ofszet nyomásához szükséges lemezek elkészülhessenek le kell világítani az adott nyomdakész tervet.

 

Lézergravírozás

A lézergravírozás során nagy teljesítményű szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, szöveget megjeleníteni. A számítógéppel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felületen és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken elpárologtatja az anyag legfelső rétegét, így alakul ki a kívánt kép. A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású. A sugárzás intenzitása és ezzel a gravírozás mélysége szintén pontosan szabályozható.

A lézeres gravírozás alapja, hogy az anyag felületét elérő fény milyen hatásfokkal alakul hővé, ezért a különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni. A nem tükröző felületek, mint a fa és a különböző műanyagok általában kitűnő eredményt adnak.

Gravírozással kitűnően logózhatók igényesebb reklámajándékok, u.m. fém és bőr pendrive, bőr mappa, stb.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés