digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

I-J

Impresszum

A kiadvány címnegyedében vagy végén elhelyezett önálló oldal, amely a szerzői jog, a kiadó és a nyomda főbb adatait tartalmazza. Weboldalak esetén is külön fel szokták tüntetni a főbb adatokat.

 

Imprimatúra

Nyomás engedélyezése, jóváhagyása; végső levonat a kinyomtatott anyagról.
Könyv gyártás esetén az utolsó tördelt szerzői korrektúra, amelyen a kiadó (megrendelő) engedélyt ad a nyomtatásra. Az imprimatúra javítása után már csak a nyomda és a kiadó hivatalos megbízottjainak jelenlétében szabad változtatni. A nyomásra kerülő
névjegykártya, szórólap, plakát, mappa, céges papír, vagy prospektus rendelés esetén  a megrendelő részéről egy megrendelés visszaigazolás és látványterv/nyomdakész anyag jóváhagyása szükséges a nyomás megkezdéséhez.


Irkafűzés

A kiadvány gerincén elhelyezett két vagy több kapocs, amely a kiadvány (prospektus, katalógus) összefogását szolgálja. Minimálisan 8 oldalas munkáknál alkalmazható.

 

Ív

1 ív papír = 16 oldal (meghajtva)

 

Íves nyomás

Ívre vágott papírra történő nyomtatás. Digitális nyomás esetén mindig íves papírt használnak pl. a kisebb példányszámú névjegykártya, szórólap, vagy plakát nyomáshoz. Ofszet nyomás esetén költséghatékonyan lehet íves ofszet gépen  több ezer darabos névjegykártya, A4, A5 vagy A6 szórólap, A3-as, A2-es méretű plakát valamint céges papír és jegyzettömb rendeléseket teljesíteni.

 

Jegyzettömb

A jegyzettömb az egyik legkedveltebb és leghatékonyabb reklámeszköz, mert konferenciákon, vevőtalálkozókon, kiállításokon, vagy egyéb rendezvényeken, egy praktikus termék, amit egy céges mappa, névjegykártya, vagy prospektus mellé szoktak adni. Mivel több lapból áll, sokáig használható, akár az irodában vagy otthon is.

A jegyzettömb vonalas, négyzethálós vagy sima kivitelben is készület.

Általában A/5, vagy A/4 méretű, 25, 50 vagy 100 lapos, felül ragasztott (esetenként oldalt), hátlapkartonnal erősített írótömb, amelyen a cég emblémája (logo), neve és elérhetősége, vagy pár soros szlogen kiválóan megjeleníthető.

 

JPEG

Angol szavak rövidítése: Joint Photographic Experts Group. A digitális képrögzítés és feldolgozás technikájában alkalmazott, elhanyagolható veszteséggel járó adattömörítési eljárás. A JPEG állományok különböző felbontási fokozatban, 24 bites színmélységig képesek grafikák tárolására.  Gyakran használt képformátum szórólap, plakát, prospektus vagy mappa grafikájának részeként.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés