digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

G

Gerinc

Céges mappa, dosszié vagy pl. jegyzettömb nyitási oldalával szemben levő, élben találkozó alkotórészeinek (hajtogatott, ragasztott ívek, lapok) megnevezése.

 

GIF

Angol nyelvű rövidítés, jelentése: Graphic Inter-change Format. A CompuServe által kidolgozott, széles körben használt grafikus formátum. Maximum 256 színárnyalatú színes képek tárolására alkalmas. A formátum alkalmazása jogdíjhoz kötött. Helyettesítésére kifejlesztették a PNG formátumot, azonban ez egyenlőre nem terjedt el szélesebb körben.

 

Grammsúly

A papír vastagságát az egy négyzetméterre eső grammsúllyal jellemzik. A volumenizált papírok vastagságukhoz mérten könnyebbek. (Pl. 90 gr ofszet, vagy 200 gr műnyomó papír.) A papír vastagsága sokszor körülhatárolható, attól függően, milyen nyomdai termékről van szó.

Jellemző termékek és hozzájuk kapcsolódó leggyakoribb papírfajták grammsúllyal:

Névjegykártya

300 gr műnyomó papír

Szórólap

90, 115, vagy 135 gr műnyomó papír

Plakát

135 gr műnyomó papír

Mappa

300 gr műnyomó papír

Prospektus

borító 200/250 gr, belív 135/150 gr mny papír

Jegyzettömb

80/90 gr ofszet papír

Céges levélpapír

80/90 gr ofszet papír

Kártyanaptár

300 gr műnyomó papír

Önátírós nyomtatvány

50-60 gr közötti önátírós papír

Meghívó

200/250 gr műnyomó papír

Kaparós sorsjegy

200-300 gr műnyomó papír

 

Gravírozás

A lézergravírozás során nagy teljesítményű szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, szöveget megjeleníteni. A számítógéppel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felületen és a fókuszált lézersugár a megfelelő helyeken elpárologtatja az anyag legfelső rétegét, így alakul ki a kívánt kép. A fókuszpont átmérője a milliméter tört része, ezért a kialakuló kép igen precíz és nagy felbontású. A sugárzás intenzitása és ezzel a gravírozás mélysége szintén pontosan szabályozható.

A lézeres gravírozás alapja, hogy az anyag felületét elérő fény milyen hatásfokkal alakul hővé, ezért a különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni. A nem tükröző felületek, mint a fa és a különböző műanyagok általában kitűnő eredményt adnak.

Gravírozással kitűnően logózhatók igényesebb reklámajándékok, u.m. fém és bőr pendrive, bőr mappa, stb.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés