digitális nyomtatás, ofszet nyomtatás, nagyformátumú nyomtatás, reklámajándék forgalmazás, full service marketing, grafikai tervezés

D

Digitális proof

Speciális nyomtatóval készített nyomat, mely a digitális formában leadott nyomdai anyagból színhű nyomatot készít, ennek színei megegyeznek (vagy legalábbis nagy pontossággal megközelítik) az ofszet technológiával készítendő termék színeivel. Digitális proofot célszerű ofszet nyomtatással készült termékek mellé is biztosítani, a színhű nyomatot látva a gépmester „rá tud állni” a kívánt színekre - egy bizonyos határon belül. Így ellenőrizhető a tényleges nyomás előtt pl. egy névjegykártya, szórólap, céges mappa, plakát vagy meghívó színei, grafikája.

 

Direkt szín (spot color)

Ofszet és szita nyomtatás esetén Pantone-kóddal megadott szín; ezeket a színeket előre kikeverve töltik a gépekbe. Négyszín és digitális nyomással Pantone-színeket csak közelítően lehet reprodukálni, de bizonyos esetekben és speciális igény esetén mindenképp direkt színekkel kell legyártani a megrendelő termékeit (pl. céges levélpapír, névjegykártya, céges boríték, jegyzettömb, mappa, stb.)

 

Dombornyomtatás

Olyan nyomtatási eljárás, amelynek célja a betűk, rajzok reliefszerű kidomborítása a papír felületéből. Névjegykártya, papírtáska, igényesebb kivitelű meghívó rendelése esetén jellemző techológia, de sokszor használják reklámajándék logózására is (pl. bőr pendrive, agenda, stb.)

 

Dosszié, mappa

A céges mappa hasonló fontossággal bír, mint egy névjegykártya, céges levélpapír vagy akár egy jegyzettömb, hiszen  a cég igényességét, egyediségét sugározhatja. Gyakorlatilag bármilyen formájú, kivitelű mappa megvalósítható, de nem árt pár szempontot figyelembe venni attól függően milyen célt szolgál majd. Például, ha a mappába több céges dokumentumot, tájékoztató anyagot prezentációt, esetleg CD-t/DVD-t szeretne tenni, érdemesebb egy gerinces stancformát választani, csináltatni. Ha azonban nem kerül sok céges vonatkozású anyag  a mappába, elég egy gerinc nélküli kivitel is. Névjegykártya tartórészt mindenképp érdemes csináltatni a mappához, esetleg az oldalrészen, alul zsebekkel ellátni, amibe céges papírokat, tárgyaláshoz, vagy prezentációhoz szükséges egyéb anyagokat, céges reklámajándékokat (prospektus, hűtőmágnes, kártyanaptár, plasztik kártya, post-it) is belehelyezhet.

cím: 1046 Budapest, Fóti út 79-81.
telefon: 06 70 381 38 20
e-mail: info@creazone.hu
e-mail küldés